Bireysel İnternet Hesaplama Aracı İletişim Formu Hemen Başvur

Otomatik Fon Koçu Değişiklik Gerekçesi

ABD istihdam ve büyümeye öncü veriler beklentilerin altında seyrederken, ücretler tarafındaki artış yavaşladı. Tarihi zirvelerini test eden ABD 10 yıllık tahvil faizi yeniden %4,50 seviyelerine çekilirken, hisse senedi piyasalarında önceki dönemde yüksek gelen enflasyon ve zayıflayan istihdam verileriyle oynaklık arttı ve iki yönlü hareketler görüldü. ABD tarafında enflasyon verileri FED’ in para politikasında nasıl ilerleyeceğini anlamak açısından önem arz edecektir. Değerli metaller tarafında ons altın jeopolitik tansiyonun azalmasıyla gerilerken, faizlerdeki düşüşten destek bularak 2.300 seviyelerinde dengelendi. Yurt içinde enflasyon verilerinin aylık bazda beklentilerin altında kalması, uygulanan politikaların etkinliğini gösterirken, Türk Lirası’nın reel anlamda değerlenmesine katkıda bulundu. Merkez Bankası’nın sıkı duruşuna devam etmesi ve bu yönde verdiği mesajlar, Türkiye varlıklarına olan ilginin devam etmesindeki en önemli faktörlerden biri oldu.

Faizli Dağılım;

ABD’de büyümeye yönelik gelen olumsuz veriler ve değerlemelerin ulaştığı seviyeler dikkate alınarak ağırlıklı olarak yurt dışı hisse senedi piyasalarına yatırım yapan GHO-Üçüncü Değişken EYF’nin dağılımdaki ağırlığı azaltılmıştır. TL’de önümüzdeki dönemde devam etmesi beklenen reel değerlenme ve yükselen kısa vadeli faiz seviyeleri dikkate alınarak GEL-Para Piyasası EYF ve çoklu varlık stratejisi ile yönetilen GCT-Birinci Fon Sepeti EYF’nin ağırlıkları ise dağılımlarda arttırılmıştır. Portföylerdeki riskleri dengelemek adına ise GEH-Hisse Senedi EYF oranı dağılımlarda azaltılmıştır.

Faizsiz Dağılım;

Ağırlıklı olarak sabit getirili Türkiye varlıklarına yatırım yapan GES-Katılım Standart EYF ve GKB-Kira Sertifikaları Katılım EYF oranları attırılmıştır. Portföyünde yabancı para cinsinden varlıklara da yer veren GEA-Katılım Değişken EYF ve GHA-Altın Katılım EYF oranları ise azaltılmıştır.